REMEMBER WHEN...

" L'autor d'aquesta i de nombroses primeres arreu de Navarra serà Juan Caballé, acompanyat per José Sorolla i Magriñá. Van ser un grup del Club deportivo Navarra; i més en concret, Víctor Miguel López, que va convidar a Caballé a conèixer la zona. Així van escalar el monòlit de Leire, l'aresta de La Hermana Mayor d'Irutzun. A partir d'aquest contacte es va crear el grup d'escalada del Club Deportivo Navarra. Amb les tècniques apreses de Caballé i amb un material rudimentari a les espatlles, es van llençar a la conquesta de les agulles navarreses (...) Tot i que hi ha dades que certifiquen l'ascensió a La Hermana Mayor els anys 20, no serà fins el 1947 que s'escalarà l'esperó sud utilitzant estaques de ferro; concretament van ser tres escaladors catalans els qui van assolir aquesta fita: Caballé, Magriñá i Xalmet (...) "





Fragment extret de l'article Navarra, regne de contrastos, del número 224 del la revista Vèrtex.

5 comentaris:

  1. Tinc mes fotos de l'escalada en Navarra

    ResponElimina
  2. Leti, ja saps, ho tenim pendent, quant tinguem temps ens possem en marxa.

    Parla amb la Laia per Sant Joan i felicitats per l'article de la Vertex del teu avi, si s'aguesin informat hagues sigut més interesant encara.

    Salut

    ResponElimina
  3. Si el teu avi beigues la que estem liant a la nova sala,que penseria?!?!

    que be per sant juan festa grosaaaaaaaaa!

    ResponElimina
  4. Hola amics! quant de temps! la veritat, em va fer molta il.lusió lo de l'article. I pel que fa a la revetlla, ja trucaré a la Laia i prepararem un menú mixte de carn i verduretes! jaja! Ens veiem aviat!!!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  5. nineta!!! quin avi tant envejable que vas tenir!!! gràcies el teu blog l'hem pogut conèixer!!! ell si que hauria de ser el nostre "sensei"!!
    Per cert, per Sant Joan ja hi pots comptar amb nosaltres!!! ja ens trucarem abans, però ja t'abanço que porterem cosetes bones!! He pensat en fer una amanida (no sé si de quinoa i fruites o la "amanida Núria"- la tinc al blog), de segon croquetes vegetals (que triumfen a tothom!! comprovat!) i si tinc temps potser m'animo a fer una coca! jejeje, amb l'excusa dels gossos per fi farem aquseta trobada que tant desitjava!
    salut i petonassus!!

    ResponElimina

DIGA'M